TEST

DE LOOPBAANCOACH VOOR HOOGOPGELEIDE DERTIGERS

klaar voor de switch?

Speelt de gedachte om je baan op te zeggen voor iets compleet nieuws? Doe hieronder de test van maximaal één minuut om te checken of dit het juiste moment is. Beantwoord de stellingen met MEE EENS of MEE ONEENS. Tel alle stellingen die je met MEE EENS hebt beantwoord bij elkaar op. De uitslag vind je onderaan de test.

1)  Je kan meer uit je werk halen – dat weet je. Trainingen volgen. Projecten oppakken. Praten met je baas. Maar dat doe je niet, want eerlijk gezegd heb je daar helemaal geen zin in.

2)  Je raffelt je werk zo snel mogelijk af – vooral nu in Coronatijd – zodat je de rest van de tijd kan gebruiken voor leuke  dingen.

3) Je benijdt collega’s die vol vuur praten over hun baan. Je vraagt je af of dat ook voor jou is weggelegd.

4)  Op maandag ben je down, verdrietig en prikkelbaar.

5)  Soms heb je onverklaarbare fysieke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, nek- of rugklachten.

6)  Op kantoor zet je een masker op, bang om door de mand te vallen.

7)  Je weet dat er meer in je zit, maar op één of andere manier komt het er niet uit.

 

8)  Je vertoont uitstelgedrag en dat vind je niet oké van jezelf. Toch blijf je taken uitstellen.

 

9)  Je klaagt tegen je partner over je werk. Intussen begint het de relatie negatief te beïnvloeden.

 

10)  Het staat je tegen om op soortgelijke functies te solliciteren bij een andere werkgever.

11)  Op de vacaturesites loop je vast, omdat je niet weet wat je moet intypen in de zoekbalk.

12)  Je hebt al een aantal keren gesolliciteerd zonder succes. 

 

UITSLAG

1 – 4     K E E R     E E N S

Je hebt twijfels over je baan, maar je geniet ook van de vele voordelen. Misschien geeft deze functie je veel vrijheid, status of een goed salaris. Misschien heb je een goede klik met je collega’s. En op sommige dagen kom je thuis met een bak positieve energie. Je wilt deze functie – óf een soortgelijke functie bij een ander bedrijf – nog een goede kans geven. Dit is (nog) niet de tijd om van carrière te switchen. Download het werkboek Ontdek jouw energieboosters op werk om je werkplezier te verhogen.

5 – 1 2     K E E R     E E N S

Jij bent gemotiveerd om een flinke draai te geven aan je carrière. Natuurlijk vind je het onbekende retespannend. Maar je weet dat er meer in het leven is en je bent klaar om serieuze stappen te nemen naar een baan met meer zingeving en energie. Je voelt ook dat je geen ondoordachte keuze wilt maken. Je bent bereid om diepgaand uit zoeken wat jouw kwaliteiten zijn en welke beroepen jou gelukkig maken. Kom langs voor een gratis persoonlijk adviesgesprek om te bespreken hoe je ideale toekomst eruitziet.   

Diensten

Gratis Persoonlijk
adviesgesprek

Kom in aanmerking voor een gratis persoonlijk adviesgesprek. We bespreken waar je het liefst naartoe wil in je carrière, wat jou nu tegenhoudt om daar te komen en wat je direct kan doen om je carrière de juiste kant op te sturen.  

lees meer

Transformatie
traject

Ontdek jouw roeping. Leer wat je het liefst doet en hoe je dat kan bereiken. Leer carrièrekeuzes maken waar jij vierkant achter staat en werk op jouw voorwaarden. Klaar om de krachtige leider te worden van jouw carrière?

lees meer

Career
booster

Weinig tijd? Als de bliksem ontdekken wat jouw passie is? Meld je dan aan voor de supernieuwe Careerbooster. Ontdek in slechts vier gesprekken wat jij écht wil in je carrière. Maar de Careerbooster is niet voor iedereen. 

lees meer

VAN NEUROPSYCHOLOOG NAAR PROTHESEMAKER

Ik wist niet of we in 7 sessies wel boven tafel zouden krijgen wat ik echt wil, als ik dat zelf niet eens wist na 34 jaar. Maar in mijn werk kwam ik niet meer verder. Ik leerde niks nieuws meer en ik zag iedereen om mij heen doorgaan. Elisa is voor mij het duwtje in de rug geweest om te doen wat ik wil, met mijn handen werken. Het heeft me ook doen inzien dat zo’n verandering best nog mogelijk kan zijn ‘op latere leeftijd’ en na al 2 voltooide studies. Het hielp me ook met het anders tegen mijzelf aankijken. Altijd kwaliteit willen leveren was een enorme last geworden op mijn schouders. Nu ik me hiervan bewust ben, kan ik er anders mee omgaan. Ik heb de stap genomen en ben 16 september gestart met de opleiding Orthopedische Technologie!

– Debbie Horsten (34), Orthopedisch Technoloog i.o., Rotterdam –

VAN  PROJECTMANAGER  NAAR  REISBLOGGER

Loopbaancoaching, ligt daar het antwoord op mijn vraag: wat wil ik? Maar ik had een goed gevoel bij Elisa. Ik heb het antwoord gekregen! En nu ga ik aan de slag om mijn doel te bereiken. Ik heb zo een zin om door te pakken!!!! Ik heb het allemaal al uitgezocht. Welke trainingen en cursussen ik nodig heb en hoe ik het wil gaan doen. Ik denk dat dat me intens gelukkig gaat maken. Dit traject is voor iedereen die vastloopt in zijn/haar huidige baan. Ik ga je oprecht missen, Elisa. Ik kan je nog steeds niet genoeg bedanken.”

– Carolina Rhebok (39), reisblogger, Zaandam-

Justin Franssen

CAROLIEN ZET HAAR EIGEN BEDRIJF OP

Wie ben ik nu en wat wil ik nou precies? Dat hield me bezig. Eerst was ik nog sceptisch over het traject. Gaat dit me verder helpen? Heeft het wel zin? Achteraf kan ik niet anders dan zeggen dat Elisa me onwijs heeft geholpen. Dankzij praktische opdrachten, die soms best confronterend waren, heb ik mezelf weer leren kennen, en heb ik duidelijk voor ogen wat ik wil en waar ik gelukkig van wordt. Aan mij nu de taak om mijn bedrijf Groeihelden verder uit te bouwen en daar een hele hoop plezier uit te halen. Ik heb er vooral heel veel zin in, en daarvoor kan ik je niet genoeg bedanken!!

– Carolien Wesselink (30), ondernemer, Utrecht-

Justin Franssen