25 SMOESJES OM NIET VAN BAAN TE WISSELEN
Geschreven door Elisa Ng | Loopbaancoach | Loopbaancoach en Psycholoog

Wat zeg jij tegen jezelf om comfortabel te blijven zitten?

Wat maakte ik mezelf toch veel wijs om niet de pijnlijke conclusie te hoeven trekken: het is tijd om weg te gaan. Want dat vond ik nog te spannend. Het onbekende. Wat ik dagelijks zei om mezelf te overtuigen dat ik dit écht bij me paste? Echt waar? Heus? Zeker weten?

#1. Ik ben toch geen faler.
#2. Ik weet niet zo goed wat ik anders moet doen, dus dan blijf ik maar.
#3. Misschien is het ergens anders nog erger.
#4. Hoe ik me voel is niet zo belangrijk.
#5. Werk is nou eenmaal niet leuk.
#6. Mijn functietitel bekt wel lekker op de vrijdagmiddagborrel.
#7. Dit is écht wat ik wil. Heus. Echt.
#8. Maar ik verdien best lekker.
#9. Het is wel prima.
#10. Maar ik heb leuke collega’s.
#11. Waarom neem ik nou eens nooit genoegen met het leven?
#12. Ik wil toch niet als een jobhopper gezien worden?
#13. Ik wil carrière maken en dat kan hier.
#14. Ik wil een vast contract.
#15. En daarmee wil ik een huis kopen.
#15. Ik heb die opleiding gedaan, dus dan moet ik dat maar doen.
#17. De vastigheid is ook wel weer fijn.
#18. Als ik blijf krijg ik misschien wel die promotie
#19. Misschien ben ik gewoon lui.
#20. Als ik nog even blijf, zal het vast beter gaan.
#21. Ik heb geen tijd om nieuw werk te zoeken.
#22. Morgen is een nieuwe dag. Dan is alles anders.
#23. Alleen één klein deel van mijn werk vind ik niet leuk, de rest is echt super.
#24. Al mijn vrienden werken keihard. Dus ik moet dit ook kunnen, toch?
#25. Ik kan het niet verkopen aan mijn ouders dat ik stop.

Wat ik mezelf nooit afvroeg:

Waarom kost het me zoveel energie?Waarom loop ik als een gespannen kip rond op kantoor?Waarom voel ik me nooit voldaan na een werkdag?Waarom ben ik niet trots op mijn werk?Waarom wil ik met vrienden nooit over mijn werk praten?Waarom voel ik me zo klote op de zondagmiddag?

Destijds had ik een burn-out nodig om te realiseren dat ik iets deed wat totaal niet bij me paste.
Wat ik ervan geleerd heb? Dat ik het nooit meer zover zal laten komen. Want intussen weet ik dat het anders kan. Simpeler. Sneller. Soepeler.

Weet jij diep vanbinnen dat je weg wil? Maar word je lamgelegd doordat je toekomst alleen maar vraagtekens oproepen? Kom in aanmerking voor een gratis persoonlijk adviesgesprek om de eerste stap te zetten naar je ideale toekomst.