HOE BEWAAR JE INNERLIJKE KALMTE IN DE CORONACRIS?
Geschreven door Elisa Ng | Loopbaancoach | Loopbaancoach en Psycholoog

Hoe ik ervoor zorg dat ik niet word lamgelegd door de onophoudelijk negatieve Coronoberichten? En dat ik kalm, productief en positief blijf? Ik deel de vijf beste tips uit mijn dagelijkse routine: 

1. Mediteer. 


Wat zweverig – dacht ik zo’n vier jaar geleden toen ik mezelf in een hinderlijke lotushouding vouwde. Maar ik voelde me ellendig. Want mijn vriend was compleet ingestort. Burned out. Van de ene op de andere dag zag ik mijn krachtige vent veranderen in een verdrietig hoopje ellende. En ik wist dat ik sterk moest zijn. Voor hem. Maar ik wist niet hoe. Uit nood greep ik naar meditatie. What do I have to lose?

Na een tuitelige start werd meditatie mijn anker. Sindsdien mediteer ik elke dag.

Het heeft me innerlijke rust en focus gegeven. Vooral in onzekere tijden.
Het heeft me geleerd emoties te accepteren. Vooral de negatieve.
Het heeft me geleerd om los te laten. Waardoor er headspace ontstaat voor creativiteit en innerlijke kracht. 


 2. Stel een sportdoel vast.  


Momenteel loop ik drie keer per week hard. En na elke run is mijn resetknop ingedrukt. Ik voel me vrij. Open. Ontspannen. Nu je zoveel stilzit is het des te belangrijk om het lijf letterlijk in beweging te krijgen. Stel een sportdoel vast. Het liefst samen met een e-buddy. 

3. Kleed je aan alsof je naar kantoor gaat. 

Het is zo verleidelijk om te snoozen. Om comfy in je joggingbroek de dag te starten.
Vervolgens ontbijten aan de eettafel. Skypen aan de eettafel. Je kind voeren aan de eettafel. De grenzen tussen werk en privé vervagen momenteel zo snel. Kleed jezelf aan alsof je naar kantoor gaat, om ‘officieel’ je werkdag starten.  

4. Help iemand die het zwaar heeft. 

Mijn vrijgezelle buurman hing vorige week uit het raam. “Elisa!! Hoe is het met je? Ik word helemaal depri.” Sindsdien check ik regelmatig bij hem in. Samen hangen we uit het raam met een theetje in de hand. Door hem te helpen, verdwijnen mijn eigen problemen automatisch naar de achtergrond. Bovendien geeft het een gevoel van saamhorigheid. 

5. Accepteer dat je mindere dagen hebt. 

Het is oké als je niet vooruit te branden bent, omdat je de koffieleut mist met je collega’s. Het is oké als je minder voor elkaar krijgt, omdat je kind al je aandacht opslokt. Het is oké als je je niet kan concentreren, omdat je knettergek wordt van het Zoomgetetter van je partner – middenin de woonkamer. 

Straf jezelf niet. Leg jezelf niet de torenhoge verwachting dat je elke dag opgeladen, productief en gefocused moet zijn. 

Soms voel je je als een verlepte pleister op de bodem van een pierenbadje. En dat is oké. 

Wat doe jij om jezelf op te laden met positieve energie in deze gekke tijd? Let me know!

Ook interessant voor jou: