WANNEER GA IK NAAR EEN LOOPBAANCOACH?
Geschreven door Elisa Ng | Loopbaancoach | Loopbaancoach en Psycholoog

Jij overweegt al een tijdje om een loopbaancoach in te schakelen, want je beseft dat je hartstikke vastzit in je huidige baan. Maar wat is het juiste moment om naar een loopbaancoach te gaan? Check mijn video of onderstaande blog voor het antwoord op je vraag.

HET MODEL VAN DE INNERLIJKE- EN UITERLIJKE LEVENSLIJN

Vanaf het moment dat je geboren wordt ontwikkel je je langs twee lijnen: de uiterlijke levenslijn en de innerlijke levenslijn. (zie figuur 1)

                                                      Figuur 1. Het model van de innerlijke en uiterlijke levenslijn (Eva de Waard)


De uiterlijke levenslijn
 (de rode lijn) wordt gevormd door allerlei omgevingsfactoren die invloed op je hebben. Hoe heeft je afkomst je gevormd? Wat voor een effect heeft je opvoeding op je gehad? Mijn ouders zeiden bijvoorbeeld dat een vast contract het hoogst haalbare was en dat ik daar altijd naar moest streven. Toen ik nog in loondienst werkte, staarde ik me compleet blind op een vast contract. En deed ik alles om dat felbegeerde papiertje te kunnen tekenen. Zonder dat ik me de vraag stelde: Word ik hier nou écht happy?
Maar ook onze opleidingen en werkervaringen hebben impact op ons. 

De innerlijke levenslijn (de blauwe lijn).

Vanaf de geboorte zijn er al zoveel unieke factoren aanwezig binnenin jou.  Wie ben jij oorspronkelijk? Wat maakt jou uniek? Wat zijn jouw talenten en wat geeft jou zin in het leven? Wat inspireert jou en motiveert jou? Wat drijft jou? Wanneer zit jij in de flow? 
De antwoorden op deze vragen zijn superpersoonlijk en vormen de innerlijke levenslijn. 
Mijn cliënten weten heel goed hoe hun uiterlijke levenslijn eruit  ziet. Vaak is die lijn sterk ontwikkelt. De innerlijke levenslijn vormt het probleem. Die zijn ze uit het zicht verloren. Sommige cliënten hebben er eigenlijk nog nooit aandacht aan gegeven. Ze weten niet goed wie ze zijn. Wat ze willen. Waar ze goed in zijn. 

Maar er komt een punt dat het onderbuikgevoel begint te spreken. Te schreeuwen zelfs. Dat is je intuïtie. Wat je aan de buitenkant doet, past niet meer bij wie je bent aan de binnenkant. En dat is hét moment om een loopbaancoach in te schakelen.
Samen ga je op ontdekkingsreis naar jouw binnenwereld. Om het vervolgens te matchen met een baan die écht past. En hoe heerlijk is dat – beloond en gewaardeerd worden precies om wie je bent! 

En jij? Heb jij zicht op jouw innerlijke levenslijn? Doe jij werk wat ook past bij jouw persoonlijkheid? Bij jouw kwaliteiten? Bij jouw oorsprong? 

Of wil jij ontdekken welke dingen jou motiveren? Inspireren? Interesseren? Wil je ontdekken wat jou zin geeft in het leven?In enkele gesprekken veranderen mijn cliënten in zelfverzekerde, authentieke versies van zichzelf. In iemand die weet wat hij belangrijk vindt. Iemand die daadkrachtig keuzes durft te maken, waar hij vierkant achter staat. En dat blijf magisch om te zien :).Wil jij dat ook? Kom dan langs voor een gratis persoonlijk adviesgesprek(januari is al volgeboekt).