over Elisa

Over Elisa - Tickle Your Heart

DE LOOPBAANCOACH VOOR HOOGOPGELEIDE DERTIGERS

Over Elisa

“Ik geloof in een praktische, no nonsense aanpak. Want aan mooie theorieën die je niet kunt toepassen, heb je niks.”

 

Er barst zoveel levenslust los, zodra je ontluikt wat je écht wil in het leven. En die spark in iemands ogen is werkelijk magisch. Dat is de reden waarom ik loopbaancoach ben geworden.

Doen waar je blij van wordt en daar ook nog eens voor betaald worden. En dat terwijl je helemaal je leuke zelf mag zijn. Met al je talenten. En al je gekkigheden. Daar gaat Tickle your heart over. 

Expertise

1

Cum laude afgestudeerd aan Nederlands beste opleidingsinstituut, de post-
HBO opleiding
 tot loopbaancoach bij Annet Brinkhuis Opleidingen.

2

Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik mijn graad behaald in de Sociale Psychologie. Tevens heb ik een achtergrond in HR & recruitment.

3

Gecertificeerd voor de Masterclass voor ervaren loopbaanprofessionals bij Annet Brinkhuis Opleidingen.

4

Gecertificeerd bij NOLOC, de beroepsvereniging voor professionele loopbaancoaches.

5

Gespecialiseerd in de dertigersthema´s (o.a. prestatiedruk, faalangst, perfectionisme, hoog verantwoordelijkheidsgevoel, keuzestress, zingeving, maatschappelijke betrokkenheid)

6

Is supervisor van toekomstige loopbaancoaches als onderdeel van de coachopleiding Annet Brinkhuisopleidingen.

Neem je dromen

en verlangens serieus

 -Elisa Ng –

Mijn verhaal

Mijn verhaal

Zonder mijn prestaties ben ik niemand.

Ik moet het hoogste diploma behalen.

Ik moet goed presteren. 
Ik moet hard werken.
Ik moet succesvol zijn. 
Ik moet veel geld verdienen. 
Ik moet een vaste aanstelling krijgen. 
Ik moet fulltime werken. 
Ik moet iemand zijn die ertoe doet. 
Dat is me met de paplepel ingegoten. Als middelste kind paste ik me altijd aan. En werkte ik me het snot voor de ogen om te voldoen aan de torenhoge verwachtingen van mijn ouders. 

Een groot deel van mijn leven waren deze lessen vanzelfsprekend voor me. Ik dacht er niet over na. Het was gewoon de waarheid. 

Ik werd een rasechte pleaser. Druk bezig met wat anderen van me dachten. Niemand op de teentjes trappen, hard werken en vooral niet afvragen of ik gelukkig was.

Zo zag mijn leven er ook uit. Braaf gymnasium. Braaf universiteit. Braaf werken op de Zuid-As. Klontje klaar voor de rest van mijn leven. Maar binnen één jaar raakte ik in een burn out. 

“Overspannen thuis. Veel huilen. Urenlang slapen. Nonstop piekeren. Mijn leven was maandenlang zo donker en eenzaam. Ik voelde me verloren.”

Wie ben ik eigenlijk? Zonder mijn status? Zonder mijn gelikte job? Zonder mijn dure reizen?

In de zomer heb ik het stuur radicaal omgegooid. Ik kom terug van weer zo’n lange reis en mijn lijf breekt. Uit het niets krijg ik uitslag op mijn gezicht, word ik wakker met een opgezet rechteroog en voel ik een gierende hoofdpijn. Ik weet wat me te doen staat. In ieder geval niet wachten op een tweede burn out. 

“Het is nu of nooit. Ik praat mezelf moed in en zeg tegen mijn baas: Ik neem ontslag! “

Ik zweef. Niets staat me in de weg om mijn droom te verwezenlijken. Een eigen coachpraktijk starten.
Stress. Paniek. Angst. Wat heb ik gedaan? Mijn vastigheid is naar de haaien! Maar na die eerste stressgolf was de wereld niet ingestort. Verre van.
Sinds ik de keuze heb gemaakt om mijn roeping te vervullen, word ik elke dag wakker met een gevoel van trots, geluk en het dankbare besef dat ik mijn leven niet weggooi. Dat ik iets doe wat er écht toe doet. 
En ik ben echt geen uitzondering, dat gevoel kan jij ook ervaren! En het kan een stuk sneller en simpeler. Zonder stress. Zonder burn out. Zonder angst. 

“Keer op keer zie ik hoe cliënten een nieuwe toekomst creëren waar zij gelukkig van worden.” 

Sommige cliënten vinden halverwege het traject al een nieuwe baan die écht past. Wil jij meer zingeving ervaren? Het gevoel hebben dat je iets bijdraagt aan de wereld? Dat je impact maakt? Dat je iets doet vanuit je hart? Kom langs voor een gratis persoonlijk adviesgesprek. 
Je bent één keuze verwijderd van een nieuw leven. 

Ontdek in 6 stappen jouw energieboosters op werk

Elisa weet op een natuurlijke manier een open, intieme en veilige sfeer te creëren. Ik kon hierdoor met de uitdagende oefeningen snel de diepte in duiken. Eerlijk zijn naar jezelf kan spannend en confronterend zijn, maar ik voel me te allen tijde gesteund. En het is de beste manier om het meest te halen uit de sessies.

– Dirk Jacobs (30), software asset manager, Amsterdam –
– Dirk Jacobs (30), software asset manager, Amsterdam –